Nieuws

WinCDEmu 3.6

Bespaar op cd"s en dvd"s met WinCDEmu: liever dan een isobestand telkens naar zo"n schijfje te branden, maak je er een virtueel cd-romstation van. Handig én goedkoop.

Er zijn heel wat programma"s die je op het internet in de vorm van een isobestand krijgt aangeboden. Die moet je in principe naar een cd of dvd branden om die aan de praat te krijgen. WinCDEmu pakt het anders aan. Deze tool zorgt er namelijk voor dat je een stationsletter aan zo"n isobestand kunt koppelen – en trouwens ook aan andere imagebestanden, met extensies als cue, nrg, mds/mdf, ccd en img.

[download_file]

Dat doe je door in het contextmenu van zo"n imagebestand de optie Kies stationsletter & laad de schijf te selecteren. Wanneer je dit virtuele cd-romstation vervolgens in je Verkenner opent, krijg je eenvoudigweg de inhoud van het imagebestand te zien. Zonder dat je die dus eerst naar een cd/dvd moet branden.

Het is bovendien mogelijk verschillende images tegelijk te koppelen (te mounten), elke aan een andere schijfletter. Een image ontkoppelen is uiteraard ook mogelijk: dat kan vanuit de tool zelf of gewoon door je bij Windows af- en weer aan te melden. Goed om te weten: er bestaat ook een "draagbare" versie van WinCDEmu: die kan je dus zonder installatie meteen gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business