Nieuws

China arresteert vijf iPhone-namakers

De politie van Shanghai heeft vijf mensen gearresteerd die bijna-perfecte kopieën van Apples iPhone maken en verkopen in China.

Volgens nieuwsdienst Reuters betaalden de vijf ongeveer 2.000 yuan of 313 dollar voor de onderdelen die ze nodig hadden om een iPhonekloon te maken. Vervolgens bouwde en verkocht de groep de namaaktelefoon voor 4.000 yuan of 625 dollar, ongeveer de prijs voor een echte Chinese iPhone. De telefoons werden verkocht op Chinese markten en op internet.

De neptelefoons zijn geen exacte replica’s, maar Reuters citeert een Shanghainese politieagent die zegt dat “het voor consumenten enorm moeilijk is om de echte van de valse telefoons te onderscheiden”.

[related_article id=”158256″]

HiPhone 5
China is al langer dé plek voor namaakgoederen, maar sinds kort is Apple wel erg geliefd bij mensen die namaakproducten produceren. In augustus konden Chinese consumenten de HiPhone 5 kopen: een telefoon die hetzelfde en meer zou kunnen als de langverwachte iPhone 5.

Het toestel, dat te verkrijgen was in het rood of het roze, leek echter veel meer op  de iPhone 4. De HiPhone 5 had wel één voordeel ten opzichte van zijn Apple-concurrent: hij kostte slechts 210 yuan, of 33 dollar.

Of de HiPhone 5 wordt aangepast na de lancering van de echte iPhone 5 is niet bekend.

Het blijft echter niet bij iPhones: in China vind je tientallen nep-Applewinkels die het Apple-logo schaamteloos gebruiken. De winkels zijn hetzelfde ingericht als de echte winkels en ze verkopen ook dezelfde producten. Sommige winkels zijn echter al gesloten door de Chinese overheid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business