Nieuws

Android bezorgt Microsoft 444 miljoen dollar

Investeringsbank Goldman Sachs heeft berekend dat Microsoft dankzij patentovereenkomsten ongeveer 444 miljoen dollar per jaar verdient aan Android.

De bank schat dat Microsoft drie tot zes dollar per Androidtoestel krijgt. Het resultaat werd berekend voor Microsofts fiscaal jaar 2012, dat van 1 juli 2011 tot 1 juli 2012 loopt. Het geld is afkomstig van overeenkomsten met telefoonfabrikanten.

Microsoft heeft intussen afspraken met alle grote fabrikanten van Androidsmartphones, zoals Samsung en HTC. De softwaregigant beweert dat Android patenten van Microsoft schendt, maar in ruil voor een financiële regeling worden de fabrikanten hier niet voor aangeklaagd.

[related_article id=”161452″]

Enkel Motorola blijft voorlopig over, maar de mobiele afdeling van dat bedrijf werd deze zomer overgenomen door Google. Hier zal een overeenkomst dus niet zonder slag of stoot gebeuren.

Relatief
Business Insider, dat de cijfers van Goldman Sachs eerst meldde, relativeert het bedrag. De totale omzet van Microsoft in datzelfde fiscaal jaar 2012 wordt geschat op 75 miljard dollar. Het wordt dus niet rijk van Android (of toch niet veel rijker), zeker wanneer je rekening houdt met het feit dat meer Androids minder Windows Phones betekenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business