Nieuws

Apple TV 2 en iTunes-films arriveren

Apple lanceert dinsdag niet alleen een nieuwe iPhone, ook de Apple TV 2 bereikt eindelijk de Lage Landen. Als voorafje is sinds enkele dagen een filmaanbod opgedoken in de lokale iTunes Store. Kaskrakers zoals Avatar en Inception zijn te koop of te huur.

De films zijn te vinden via het iTunes-programma of de iTunes-app op mobiele toestellen. En uiteraard via de Apple TV 2, de zeer compacte opvolger van de oude Apple TV. Het filmaanbod groeit nog, maar er zijn ook Nederlands gesproken films verkrijgbaar, zoals animatiefilms van Disney.

De meeste films zijn te huur voor 3,99 euro. Vanaf de aankoop heb je dertig dagen om de film te bekijken. En als je eenmaal begonnen bent, heb je nog maar 48 uur om de film uit te kijken. Een groot deel van de aangeboden films is in 720p, de hoogste resolutie die de Apple TV 2 kan tonen.

[related_article id=”158256″]

Prijzen van hoog tot laag
Kopen is ook een optie. De prijzen lopen sterk uiteen: zo kost 2012 maar 5,99 euro, maar betaal je 13,99 euro voor Avatar of Fast & Furious 5, en zelfs 15,99 euro voor The Social Network.

Gehuurde en gekochte films kun je via het iTunes-programma bekijken, maar de videodienst van Apple moet het vooral hebben van de integratie met de Apple TV 2. Naast films streamen vanuit de iTunes Store heeft het apparaat eigenlijk niet veel mogelijkheden om alternatieve bronnen in te stellen. Er is ook onvoldoende opslag aan boord om videobestanden op de Apple TV 2 zelf te plaatsen. 

Je kunt videobestanden vanaf het iTunes-programma op een pc of Mac streamen, maar dat lukt alleen met een bescheiden aantal bestandsformaten. Gedownloade mkv"s lust de Apple TV 2 bijvoorbeeld niet. Voor het overige zijn alleen bronnen beschikbaar zoals YouTube, Flickr of een video die via Airplay vanaf een iPad of iPhone wordt verstuurd.

Officieel is de Apple TV 2 nog niet aangekondigd, maar verschillende Apple-dealers hebben al bevestigd dat het apparaat vanaf volgende week voor 119 euro te koop is. Dat is veel goedkoper dan de oorspronkelijke Apple TV, waaraan een prijskaartje van meer dan 260 euro hing. Dat toestel was dan ook geen succesnummer te noemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business