Ierland onderzoekt Facebookprivacy

De Ierse toezichthouder voor gegevensbescherming gaat Facebook onderzoeken. Dat gebeurt na klachten van een privacyorganisatie.

Het sociaal netwerk heeft net zoals andere grote technologiebedrijven zoals Apple en Dell zijn Europees hoofdkwartier in Ierland. Daar wil men nu een audit uitvoeren naar de activiteiten van het bedrijf, specifiek gericht op privacy en het (te) eenvoudig delen van informatie.

Volgens de Financial Times komt het onderzoek er nadat de Oostenrijkse pro-privacybeweging Europe versus Facebook 22 klachten indiende bij de Ierse regulator en de Amerikaanse handelscommissie (FTC). Ook in de VS hebben soortgelijke groepen al een klacht neergelegd bij de handelscommissie (FTC).

[related_article id=”158578″]

De klachten gaan onder meer over het "naadloos delen’ van lees-, luister en kijkactiviteiten. Ook Facebooks gebruik van cookies komt aan bod. Eerder werd al bekend dat de Ierse, Britse en Duitse toezichthouders samen de gezichtsherkenningsfunctie van de site gaan onderzoeken.

Grondig bekijken
Gary Davis, de Ierse adjunct-commissaris voor databescherming, laat aan de Financial Times weten dat zijn organisatie een grondig onderzoek zal voeren naar bovenstaande punten. Maar tegelijk kijkt hij ook in welke mate Facebook de Ierse wetten rond databescherming naleeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business