Nieuws

Review: F1 2011

F1 2011 is bij gebrek aan concurrentie de koning van het tarmac. Dat neemt niet weg dat we hier te maken hebben met een uitstekende racegames waar iedereen plezier aan zal beleven.

Laat het over aan de experts

Na al te lang doelloos rondzwalpen heeft de Formule 1-franchise zijn gedroomde partner onder de spelletjesmakers gevonden. Die partner heet Codemasters, een studio die al jarenlang met uitstekende rally- en andere racegames bewijst te weten hoe een gevoel van snelheid, authentiek rijgedrag en een liefde voor autosport tot een verslavende gamebeleving te combineren. F1 2011 brengt een racekick op maat. Wie nog nooit achter een stuur – echt of virtueel – heeft plaatsgenomen, kan dankzij een uitgebreide reeks ingebouwde hulpmiddeltjes al na een paar wedstrijden een podiumplaats ambiëren. Hardcore simulatiefans zullen dan weer okseldiep in de afstelling van hun bolide duiken om er in die ene bocht die tiende seconde van hun tijd te schaven. Zoals vele andere extra’s in deze game is dit een optie en geen verplichting. Net zoals de carrièremodus niet altijd even opwindende bezigheden van een veelbelovend piloot naast het circuit aanbiedt.
Dat opklimmen naar de hoogste regionen van het Formule 1-pantheon is met zorg uitgewerkt, maar je kunt net zo goed de game opstarten, een team en track kiezen, en tien seconden later het virtuele gaspedaal indrukken. Het enige minpuntje aan deze game is dat het seizoen uit de titel er bijna opzit, maar dat zou de pret niet mogen drukken. Je krijgt immers alle teams, piloten en circuits van dit bewogen Formule 1-jaar en niets houdt je tegen om een ander talent dan Vettel naar de titel te sturen. Een degelijke online multiplayerluik rondt deze F1 2011 gepast, maar duidelijk minder beginnersvriendelijk af.

[related_article id=”160734″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business