Nieuws

Instantbird 1.0

Je wil best chatten met je vrienden, maar vervelend is dat zij zich in diverse chatomgevingen bevinden. Verschillende chatclients installeren is één optie, Instantbird gebruiken is een andere.

Instantbird is al enkele jaren in ontwikkeling, en een tijd geleden is de tool dan de bètastatus ontgroeid. Het is een zogenoemde multiprotocollaire chatclient. Dat betekent dat de applicatie met verschillende chatprotocollen overweg kan. De belangrijkste zijn MSN, Facebook Chat, Google Talk, ICQ, IRC, AIM, MySpaceIM, Twitter en Yahoo.

[download_file]

Alle chatomgevingen waar je je bij hebt aangemeld krijg je in één overzichtelijk venster te zien. Als je dat wil, bundelt de tool verschillende chatsessies tot één ‘kanaal’, zodat je de gesprekken van eenzelfde persoon makkelijk kunt volgen als die zich op verschillende chatnetwerken heeft aangemeld.

Groeperen
Erg handig is de manier waarop Instantbird gebruikers laat groeperen. Je kunt die namelijk taggen, waarbij je verschillende tags aan elke gebruiker kunt hangen (zoals vriend, collega, familie enzovoorts). Op die manier spoor je snel de gewenste gebruikers op.

Het programma is een openbronproject dat handig gebruikmaakt van de XUL-interface, zoals Mozilla die bijvoorbeeld ook in Firefox toepast. Dat houdt in dat je de lay-out makkelijk kunt aanpassen. Dankzij de talrijke add-ons (in xpi-formaat) laat de chatclient zich ook snel uitbreiden met uiteenlopende functies en andere extra’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business