Nieuws

Phantom CD 2.0

In plaats van schijfjes te gebruiken kun je die ook in beeldbestanden omzetten en die in een virtuele cd/dvd inladen. Dat is precies wat Phantom CD doet.

Voor je ligt een netbook en in de hand heb je een installatie-dvd van Microsoft Office 2010. Een probleem, want je minilaptop beschikt niet over een cd/dvd-speler. Phantom CD helpt je uit deze impasse.

[download_file]

Phantom CD (dat automatisch ook Visual C++ Windows 2005 redistributable ophaalt) installeert drivers die Windows doen geloven dat er een cd/dvd-station aanwezig is. Een virtueel exemplaar, weliswaar. Het volstaat nu de tool te verwijzen naar een cd/dvd-beeldbestand om het in dat virtuele station te laden. Op die manier krijg je alsnog toegang tot de bestanden (van het schijfje) en kun je dus bijvoorbeeld ook een installatie van een Office-pakket uitvoeren.

Beschik je niet over zo’n beeldbestand, dan kun je met behulp van een brandtool als CDBurnerXP de cd of dvd alsnog naar zo’n beeldbestand met extensie iso converteren. Dat doe je desnoods op een andere pc.

Schijfjes sparen
Phantom CD kan overigens niet alleen van pas komen op netbooks zonder-dvd-station. Het is ook heel goed mogelijk dat je bijvoorbeeld op een desktopcomputer cd’s of dvd’s die je vaak gebruikt in zo’n iso-, bin- of cue-beeldbestand omzet en die bestanden op je harde schijf opslaat.

Van daaruit laad je ze dan in Phantom CD in. Dat gaat niet alleen iets sneller dan via een fysieke cd of dvd, het zorgt er ook voor dat de schijfjes gespaard blijven. Handig ook voor wie veel onderweg is. De schijfjes kun je dan gerust thuislaten.

Het inladen van zo’n beeldbestand in Phantom CD doe je hetzij vanuit de interface van de tool zelf, hetzij vanuit het contextmenu van de Verkenner. Kies hier Mount in Phantom CD.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business