Nieuws

Tien opmerkelijke quotes van Steve Jobs

"Microsoft heeft geen smaak" is maar één van de opmerkelijke uitspraken die ex-Appletopman Steve Jobs ooit heeft gedaan. Een bloemlezing uit zijn opvallendste citaten.

"Wanneer je een schrijnwerker bent die een mooie ladenkast maakt, gebruik je geen stuk spaanplaat voor de achterkant, zelfs al staat die tegen de muur en zal niemand die ooit zien. Jij weet dat die er is, dus gebruik je een mooi stuk hout voor de achterkant. Als je "s nachts goed wil slapen moet de esthetiek, de kwaliteit overal doorgevoerd worden."
Playboy, februari 1985

"Voor iets wat zo gecompliceerd is kan je geen producten ontwerpen met focusgroepen. Vaak weten mensen niet wat ze willen tot je het hen toont."
BusinessWeek, 25 mei 1998

[related_article id=”158256″]

"De rijkste man op het kerkhof zijn zegt me niets… "s Avonds gaan slapen met het idee dat we iets fantastisch gedaan hebben, dat vind ik belangrijk."
The Wall Street Journal, 25 mei 1993

Het enige probleem met Microsoft is dat ze geen smaak hebben. Ze hebben helemaal geen smaak. En ik bedoel echt géén – in de zin dat ze nooit een origineel idee hebben, en geen cultuur in hun producten brengen."
Triumph of the Nerds, 1996

"Ik heb geen probleem met het succes van Microsoft. Ze hebben hun succes verdiend – voor het grootste deel. Ik heb een probleem met het feit dat ze gewoon derderangs producten maken."
Triumph of the Nerds, 1996

"Ik krijg 50 cent om te komen werken; de andere 50 cent is gebaseerd op mijn prestaties."
Over zijn salaris van 1 dollar, op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in 2007

"Ik zou alle technologie ruilen voor een namiddag met Socrates."
Newsweek, 2001

"Jij vindt mij een arrogante eikel die denkt dat hij boven de wet staat, ik vind jou een slijmbal die zijn feiten fout heeft."
Telefoongesprek met Joe Nocera, een journalist van de New York Times die een vraag stelde over zijn gezondheid, juli 2008

"Nike maakt sommige van de beste producten ter wereld. Maar jullie maken ook rommel. Schrap de rommel en concentreer je op de goede dingen."
Advies aan Nike-CEO Mark Parker, 2006

"Hou hem dan niet zo vast."
E-mail aan een iPhone-gebruiker die klaagde dat de ontvangst van de iPhone 4 verminderde als hij zijn hand op de stalen antenne hield.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business