Nieuws

AMD toont GPU met 28-nanometercircuits

Deelnemers van AMD"s conferentie Fusion 2011 kregen vandaag een volgende generatie grafische processoren te zien. Deze zijn gemaakt met het 28-nanometerprocedé.

Algemeen directeur Matt Skynner heeft de nieuwe chip getoond op het podium. Hij demonstreerde de nieuwe GPU, die ontwikkeld is voor een laptop, met Dragon Age 2. Het spel draaide in hoge resolutie en zonder al te veel problemen.

Volgens de topman heeft de overgang naar een 28-nanometerproces samen met innovaties aan de onderliggende architectuur al gezorgd voor opwinding binnen de ODM-gemeenschap. Dat zijn de elektronicaproducenten die hun spullen door een ander bedrijf onder een ander merk op de markt laten brengen.

[related_article id=”152275″]

AMD heeft maar weinig specificaties gegeven over de chip. Maar de chipfabrikant zet zijn geld tegenwoordig in op fusion accelerated processing units. Dat zijn processors met een ingebouwde grafische chip. Dit soort chips heeft nog geen potten gebroken in grafische prestaties, maar het heeft wel een negatieve impact op de verkoop van de goedkoopste grafische kaarten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business