Nieuws

Express Rip CD Ripper 1.81

De naam van deze tool laat niet veel aan de verbeelding over: met Express RIP CD Ripper kun je inderdaad muziek van audio-cd’s omzetten naar audiobestanden. Op je harde schijf, of op een andere locatie.

De tool claimt de snelste ripper ter wereld te zijn: een stelling die we niet durven te beamen, maar vlug is het programma in ieder geval wel.
Wanneer je een audio-cd in het station stopt, tracht het programma meteen bijkomende albuminformatie van het internet te halen. Standaard wordt daarvoor de databank van MusicBrainz aangesproken, maar FreeDB is een alternatief.

Andere tools bij installatie
We geven nog even mee dat je tijdens het installatieproces de gelegenheid krijgt nog een aantal andere tools van de producent te installeren. Tools die je als thuisgebruiker gratis kunt inzetten, maar waar dus wel ook een commerciële variant van beschikbaar is: WavePad Audio Editor, Switch Audio Converter en Express Burn CD Burner.

[download_file]

Let wel: standaard wordt ook een browsertoolbar op je systeem gezet en wordt ook de zoekmachine van je browser aangepast. Vinkjes weghalen dus, als je dat wil voorkomen.

Hele cd als één track
Het programma biedt een aantal handige opties bij het rippen. Zo kun je de hele cd als één grote track laten rippen (in plaats van op te splitsen in verschillende nummers), een korte stilte bij het begin van een track toevoegen en tag-informatie aan het geripte bestand hangen. Verder is het mogelijk het volume van de muzieknummers met een bepaald niveau aan te passen.

Ook het formaat van de bestandsnaam kun je via een sjabloon vastleggen. Standaard is dat [Artist]-[Track Name].[File Extension], maar dat kun je dus naar believen aanpassen. Klik op de help-link voor een overzicht van de mogelijke parameters.

Het eigenlijke codeerproces laat zich ook nauwgezet sturen. Zo kun je niet alleen het uitvoerformaat kiezen – de tool ondersteunt maar liefst achttien verschillende formaten, waaronder mp3, wav, aac, wma, flac, m4a, ogg en ape – maar, afhankelijk van het gekozen formaat, ook de bitrate, het kanaal enzovoorts instellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business