Nieuws

Waarmee geef je nog betere presentaties?

Het witte bord en de kleurviltstiften hebben plaats moeten maken voor een projector en computer. Powerpoint-presentaties geven is op vele bedrijven dagelijkse kost. Elke presentatie kost veel voorbereidingstijd, en dus verloopt de uitvoering maar beter vlekkeloos. We tonen je enkele hulpmiddelen.

Genoeg vaart www.targus.com
Een afstandsbediening is onmisbaar om de vaart in je slides te houden. Je kunt dan vrij door de zaal bewegen zonder dat je de interactie met je laptop moet onderbreken. Er is namelijk niets lastiger dan na elke slide terug naar de computer te moeten wandelen om op een knop te drukken.

De Targus AMP18EU (29 euro) is ideaal om mee te starten. Er zijn maar twee knoppen, waarmee je een dia terug of verder kunt gaan. De kleine draadloze USB-ontvanger wordt automatisch herkend door Windows of Mac en biedt ondersteuning voor Microsoft PowerPoint en Apple Keynote. De USB-ontvanger kun je na gebruik opbergen in de afstandsbediening, zodat je nooit zonder ontvanger op een presentatie aankomt.

De 2,4 GHz draadloze frequentie garandeert dat je tot vijftien meter van je laptop vrij kunt bewegen. Ga steeds na kort voor de presentatie hoever die werkelijke afstand is, want elke ruimte en omgeving heeft een andere invloed op de draadloze prestatie. Leuk detail bij de AMP18EU is de ruimte voor een reservebatterij. Zo ben je er zeker van dat je afstandsbediening het einde van de presentatie haalt.

Multifunctioneel www.kensington.com
Wie regelmatig presentaties moet geven, heeft meer dan twee knoppen nodig. De Kensington K72367EU (99,99 euro) heeft een ingebouwde groene laser waarmee je dingen op het scherm kunt aanduiden. De meeste geavanceerde afstandsbedieningen maken gebruik van een groene laser, omdat die beter zichtbaar is in heldere omgevingen.

Ook leuk is de MicroSD-kaartlezer in de USB-ontvanger. Zo hoef je geen extra USB-stick mee te brengen. Standaard levert Kensington een geheugenkaart van 2 GB mee. Je kunt de USB-ontvanger in de afstandsbediening schuiven, maar dan is er wel geen plaats voor eventuele reservebatterijen.

Een ledlichtje geeft aan wanneer de batterijen bijna op zijn. Om aan te tonen dat Kensington zijn topmodel belangrijk vindt, wordt er zelfs een hoesje meegeleverd.

Met toetsenbord
De meeste afstandsbedieningen zijn gemaakt om zonder al te veel interactie door slides te gaan, maar voor sommige presentaties kan het handig zijn om soms wat input te geven. Daar heb je dan wel muis en toetsenbord voor nodig. Wil je dit op een gemakkelijke en mobiele manier doen, dan is er bijvoorbeeld de iTrivia Palmkey (59,95 euro).

Met dit minitoetsenbord kun je eenvoudig je presentatie houden. Er is bovendien een ingebouwde laser. Naast het toetsenbord is er een klein touchpad waarmee je de cursor bedient. Het geheel is heel compact gehouden, waardoor de touchpad best klein is. Het grote voordeel van de Palmkey is de mogelijkheid om vrij door de presentatieruimte te bewegen, zonder dat je naar je laptop moet om te typen.

Heb je bovendien thuis nog een mediacenter staan, dan kun je het ook daarvoor gebruiken.

In de luchtwww.gyration.com
Je moet vrij kunnen bewegen wanneer je een presentatie geeft, maar soms heb je toch de muis nodig, bijvoorbeeld bij 3D-beelden die je wilt controleren. Enkele muisfabrikanten laten je toe om die muis op te pakken en te bedienen in de lucht, net zoals bij de Nintendo Wii. Je kunt hem bovendien ook als gewone muis gebruiken.

De Gyration Air Mouse Elite (99,99 euro) voelt zelfs aan als een veredelde afstandsbediening. Niets houdt je dus tegen om je muis daarvoor te gebruiken. Hij heeft geen laser, maar omdat je de muis zo kunt bedienen, is dit niet echt nodig.

De bewegingen worden verrassend accuraat naar het scherm vertaald. Er is geen sensor of ontvanger die je in het zicht moet leggen. De Air Mouse gebruikt uitsluitend gyroscopische sensors in de muis om bewegingen te registreren. De meegeleverde software stelt je in staat om bewegingen te koppelen aan een bepaalde actie.

Zo kun je met een beweging een venster sluiten, applicaties openen of Windows uitschakelen. De muis werkt zowel voor Mac OS X als Windows.

Alles-in-éénwww.infocus.com
Tot slot is er nog een interessant concept van Infocus. De Infocus IN3914 (1.450,79 euro) is namelijk een projector en toverstok in één. De toverstok laat zich in de lucht bedienen volgens hetzelfde principe als de Gyration Air Mouse Elite. Je moet alleen eerst de projector via een USB-kabel verbinden met de computer.

De muis is voorzien van twee knoppen en een scrolwiel. Leuke extra is de blauwe tip van de muis. Als je hiermee op het geprojecteerde beeld tikt, selecteer je die exacte plaats. Een beetje zoals het digitale schoolbordprincipe van Epson.

Om deze projector met toverstok nog interessanter te maken, zitten er twee luidsprekers verwerkt in de behuizing. Via een microfooningang kun je je stem luider laten klinken. Ook als je een kort filmpje wilt laten zien, doen de luidsprekers goed dienst. De klank is verrassend vol, ondanks de beperkte versterking van twee keer 10 watt.

Het klinkt zelfs een stuk aangenamer dan de gemiddelde laptop. Enig minpunt is het ontbreken van een zoomfunctie. Hierdoor heb je maar beperkte flexibiliteit bij elke opstelling.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business