Nieuws

Hackers kraken 60.000 PlayStation-accounts

Het houdt maar niet op voor Sony. Hackers hebben bijna honderdduizend accounts voor de onlinediensten van de Japanse multimediareus gekraakt. 

Dat maakt de spelgigant zelf bekend op de PlayStation-blog. Hackers verschaften zich afgelopen weekend kortstondig toegang tot 60.000 accounts op het PlayStation en Sony Entertainment Network en 33.000 accounts voor de dienst Sony Online Entertainment.

Hetzelfde wachtwoord voor andere dienst
De hackers toetsten een grote database met inloggegevens en wachtwoordcombinaties af. Die gegevens zouden afkomstig zijn van uitgelekte databases bij andere diensten, bedrijven of websites. Het gaat dus om de accounts van mensen die voor verschillende diensten dezelfde inlog- en wachtwoordcombinatie gebruiken.

Volgens Sony was er op de gekraakte accounts niet veel activiteit en zijn er geen betaalgegevens buit gemaakt. De Japanners kwamen de kraak op het spoor toen ze een abnormaal hoog aantal inlogpogingen opmerkten.

Sony heeft de toegang tot de gekraakte accounts afgesloten. De eigenaars kunnen een mailtje verwachten met richtlijnen om hun wachtwoord te veranderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business