Nieuws

Ook Noord-Amerika heeft BlackBerry-panne

De berg met onverwerkte berichten die zich opstapelde door de aanhoudende storing op het BlackBerry-netwerk in Europa, zorgt ook elders in de wereld voor problemen.

Nagenoeg in de hele wereld is het nu onmogelijk om met de smartphones te mailen of surfen. Ongeveer de helft van de klanten zou getroffen zijn. De Canadese BlackBerry-fabrikant Research In Motion (RIM) hield gisterenavond een persconferentie waarin het meedeelde dat de problemen bijna opgelost zijn. Een exacte datum of precies tijdstip gaf RIM niet.

Slechte reclame voor noodlijdend RIM
Al drie dagen kunnen gebruikers van het BlackBerry-netwerk, onder wie tal van professionals en leidinggevende mensen, het draadloze netwerk niet meer gebruiken. De storing volgt op een periode waarin RIM al zwaar onder vuur lag als gevolg van een gebrek aan innovatie en de toegenomen concurrentie.

[related_article id=”161563″]

Volgens RIM is de oorzaak van de malaise de crash van een kritisch knooppunt in het Europese netwerk afgelopen maandag. Hierdoor onstond een stortvloed aan onverwerkte berichten die ook in andere gebieden voor een uitval zorgden. Bovendien liet ook het back-upsysteem het afweten. RIM ontkent dat er sprake is van kwaad opzet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business