Google-ingenieur klaagt over Google+

Een ingenieur bij Google heeft per ongeluk een klaagzang over het sociale netwerk van het bedrijf openbaar gemaakt. De post was alleen bedoeld voor zijn collega"s.

Steve Yegge maakte op Google+ een vergelijking tussen de zoekgigant, zijn vorige werkgever Amazon en concurrent Facebook. “Google+ is een kniereflexreactie [een automatisch antwoord, red.], een studie in kortetermijnsdenken, voortgaand op het verkeerde idee dat Facebook succesvol is omdat ze een geweldig product hebben. Maar dat is niet de reden.

“Facebook heeft succes omdat het een hele verzameling van producten heeft gebouwd door anderen het werk te laten doen, waardoor Facebook anders is voor iedereen. Sommigen besteden al hun tijd aan Mafia Wars, anderen met Farmville. Er zijn honderden of misschien wel duizenden verschillende tijdverspillers beschikbaar, dus er is iets voor iedereen.”

[related_article id=”158578″]

Geen API
Verder in de post omschrijft Yegge Google+ als een “zielige nagedachte”, mede omdat het werd gelanceerd zonder API. Met een API kunnen externe ontwikkelaars de site integreren. Bijvoorbeeld door een fotoapplicatie meteen op Google+ te laten posten.

In een update heeft Yegge intussen laten weten dat hij het bericht niet van hogerhand heeft moeten verwijderen. Maar de ingenieur heeft het bericht wel op eigen initiatief verwijderd, al zijn gedeelde versies ervan nog wel te vinden op de site.

Het volledige stuk gaat overigens maar voor een klein deel over Google+. De rest vergelijkt voornamelijk de werking van Amazon, waar Yegge 6,5 jaar werkte. De man krijgt intussen ook flink wat positieve reacties van buiten Google omdat hij een aantal pijnpunten van zijn huidige werkgever (en het bijhorende sociaal netwerk) terecht aanwijst.

Schmidt verschijnt
Los van de vergissing van Yegge, heeft Google+ er sinds deze week een prominent lid bij. Voorzitter en ex-directeur van Google Eric Schmidt is voortaan te vinden op het sociaal netwerk.

Vorige week nog merkten enkele media op dat een aantal Google-toplui zelf nauwelijks dingen (publiek) posten, of in het geval van Schmidt de dienst niet eens gebruikten. Die laatste geeft nu het goede voorbeeld. Benieuwd of hij er wel in slaagt om Google+ zonder gênante posts te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business