Kwart van de Nederlanders wil 50 Mbps internet

Bijna een kwart van de Nederlanders verwacht dat ze op termijn een internetverbinding van 50 Mbps nodig hebben. Al zijn er in verhouding meer consumenten die zich afvragen of dit ooit nodig is.

Het Nederlandse onderzoeksbureau Telecompaper polste via een onlinerondvraag onder consumenten naar de belangstelling voor internetverbindingen van meer dan 50 Mbps. Daaruit blijkt dat ongeveer een van de vier consumenten snelheden van vijftig megabit per seconde of meer nodig denkt te hebben in de toekomst.

Zo’n 14 procent van de ondervraagden verwacht binnen twee jaar een verbinding van +50 Mbps te hebben. Dat komt neer op zo’n 760.000 huishoudens en is een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar (590.000 huishoudens).

Tegelijk zegt 37 procent niet goed te weten hoeveel snelheid er gewenst is op termijn. Ongeveer veertig procent denkt dat 50 Mbps niet nodig zal zijn in de nabije toekomst.

Kwaliteit verbinding is belangrijk
Doorgaans vinden Nederlanders de prijs en betrouwbaarheid van een breedbandverbinding het belangrijkst. Tachtig procent van de ondervraagden plaatst deze twee in de top vijf van belangrijkste eigenschappen. Telecompaper zelf verklaart dat uit het feit dat we momenteel met verschillende apparaten op één verbinding zitten. Daardoor is de kwaliteit van die lijn erg belangrijk.

Telecompaper ondervroeg in totaal 14.300 consumenten tussen 15 en 65 jaar. De online-enquête werd in het derde kwartaal van dit jaar afgenomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business