Nieuws

Komt Google met muziekwinkel?

Het gerucht dat Google graag een concurrent voor de iTunes Music Store uit de grond wil stampen, klinkt logisch. Een onlinemuziekwinkel zou een logisch verlengstuk zijn voor Google Music. In de komende weken gaat het internetbedrijf al van start met de verkoop van mp3"s, weet The New York Times.

Wellicht is zo"n onlinewinkel aanvankelijk beperkt tot de Verenigde Staten. Dat is nu ook het geval voor Google Music, een dienst die gebruikers een onlinekluis geeft voor hun muziekbestanden. Het principe is dat je jouw mp3"s online bewaart en ze dan kan streamen naar andere toestellen, zoals smartphones en tablets.

Concurrentiestrijd
Volgens The New York Times onderhandelt Google momenteel zwaar met de grote platenlabels. Het wil graag zijn muziekwinkel openen voordat grote rivaal Apple de iTunes Match-dienst lanceert, wat normaliter einde deze maand gebeurt. Een andere bedreiging voor Apple is Amazon, dat in de VS een populaire mp3-winkel uitbaat.

[related_article id=”158256″]

Het zijn wel taaie gesprekken, zo blijkt. Eerdere onderhandelingen tussen Google en de muzieksector liepen spaak omdat platenlabels vreesden dat Google Music piraterij in de hand werkt. Hierdoor moeten Google Music-gebruikers hun volledige muziekcollectie uploaden voordat ze die kunnen streamen. Apple heeft wel een akkoord, waardoor iTunes Match-gebruikers gewoon moeten aangeven welke liedjes ze bezitten om ze online te kunnen afspelen. Google wil nu ook een licentie van platenlabels krijgen om hetzelfde te kunnen aanbieden.

Overigens is Google Music officieel beperkt tot Amerikaanse gebruikers. Wie een beetje handig is, kan zich via een VPN als Hotspot Shield registreren op de dienst. Daarna is er geen probleem om gebruik te maken van Google Music.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business