Nieuws

‘Galaxy Nexus schendt geen patenten van Apple’

De Galaxy Nexus, de eerste smartphone met Android 4.0, is zo ontworpen dat patentaanklachten van Apple geen grond hebben.

Dat zegt Shin Jong-kyun, Samsungs verantwoordelijke voor de mobiele afdeling, aan het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap News. De Galaxy Nexus moet de concurrentie met de iPhone 4S van Apple aangaan. Het toestel krijgt een adviesprijs van 649 euro mee en ligt in december in de Belgische en Nederlandse winkels.

Patentoorlog nog niet voorbij
Samsung en Apple zijn sinds een dik half jaar in een heuse patentoorlog verwikkeld. Er lopen momenteel rechtszaken in tien verschillende landen. De Amerikanen kregen tot dusver het vaakst het gelijk aan hun kant.

[related_article id=”158256″]

Samsung, dat onder meer in Nederland, Australië en Duitsland tijdelijk gedwongen werd om smartphones of tablets uit de handel te nemen, nam zijn voorzorgen met de Galaxy Nexus. “Patenten zijn zeer ingewikkeld en vaak moeilijk te identificeren, maar we hebben er alles aan gedaan om Apple geen argument te geven voor een mogelijke aanklacht”, aldus Shin.

Maar daarmee is de patentoorlog nog niet beslecht, waarschuwt de topman. Samsung probeert momenteel de verkoop van de iPhone 4S via gerechtelijke weg te blokkeren. De Zuid-Koreanen hebben daarvoor hun advocatenleger versterkt, en ze plannen nog nieuwe aanwervingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business