Nieuws

Asus toont Transformer Prime

Computerfabrikant Asus heeft de opvolger van de Eee Pad Transformer getoond. Die heet de Transformer Prime. De tablet zal Android 4.0 krijgen.

Gisteren kregen we al een voorproef met een teaserfilmpje van de opvolger van de Asus Eee Pad Transformer. Vandaag doet Asus-topman Jonney Shih daar nog een schepje bovenop. Hij toonde de Transformer Prime, voorheen bekend als de Transformer 2, tijdens de AsiaD-conferentie van de Wall Street Journal-blog All Things D.

Ice Cream Sandwich of Honeycomb?
De Transformer Prime wordt, zoals de naam al doet vermoeden, de tablet-tegenhanger van Samsungs Galaxy Nexus. Die stond voor de lancering bekend als de Nexus Prime. Volgens Engadget zal de Transformer Prime aanvankelijk met Android 3.2 Honeycomb geleverd worden om nog voor het eind van het jaar een upgrade naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich te krijgen.

[related_article id=”161563″]

De tabletcomputer beschikt net als zijn voorganger over een aanraakgevoelig scherm met een diagonaal van tien inch. Intern heeft hij wel grote veranderingen ondergaan. Zo rekent hij op de opvolger van de populaire Tegra 2-chip van Nvidia. Die heeft vier rekenkernen aan boord en draagt de codenaam Kal-el.

8,3 mm dun
Op een volle batterijlading zou Asus’ nieuwe tablet 14,5 uur meegaan. De Transformer Prime is 8,3 mm dik en past in een laptopdockingstation dat een toetsenbord en touchpad toevoegt. De Transformer Prime heeft verder een mini-HDMI-poort , een SD-kaartlezer en een USB-poort aan boord.

De officiële voorstelling en meer details over de prijs en de beschikbaarheid worden op 9 november verwacht. Dat meldt All Things D.

4.0Androidasuseee pad transformerhardwareice-cream sandwichmobielnexus primenieuwstablettransformer 2transformer prime

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN