Nieuws

Copy Cat 2.0

Cd’s en dvd’s zijn handige media voor dataopslag, maar dat is niet geheel zonder risico. Zulke schijfjes raken snel beschadigd en zelfs wanneer je ze veilig bewaart, kunnen data onleesbaar worden. Copy Cat kan je laatste reddingsboei zijn.

Je hebt het misschien al meegemaakt. Je stopt een oude cd of dvd in het station en je wilt daar enkele bestanden van kopiëren naar je harde schijf. Op een bepaald moment weigert Windows het kopieerproces voort te zetten: blijkbaar is het besturingssysteem op een probleembestand gestuit. In dat geval kan Copy Cat handig van pas komen.

[download_file]

Bytes overslaan
Je geeft in dit programma eerst aan welk bestand het moet kopiëren, en naar welke bestemmingslocatie. Blijkt het kopiëren inderdaad niet rimpelloos te verlopen, dan geef je aan hoeveel bytes Copy Cat moet overslaan zodra het een onleesbaar bestandsfragment tegenkomt. Standaard wordt slechts 1 byte genegeerd, maar dat kun je telkens met een macht van 10 verhogen tot 1.000.000 bytes.

Handig, dat wel, maar houd er rekening mee dat je bestanden hierdoor niet langer helemaal intact zullen zijn. Misschien niet zo erg voor bepaalde mediabestanden en ook voor allerlei gegevensbestanden kan je hier wellicht nog wel mee verder, maar de kans is groot dat zo’n ingreep fataal blijkt voor binaire bestanden (programma’s).

Let wel even op tijdens de installatie: standaard wordt namelijk ook software van FaceMoods op je systeem gezet, tenzij je de vinkjes verwijdert. Ook kan je niet buiten een korte enquête, waarvan de antwoorden ongetwijfeld richting maker worden gestuurd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business