Google ontwerpt Gmail opnieuw

Een gelekte YouTubevideo, die eerst werd verwijderd en daarna opnieuw geplaatst, toont de nieuwe interface van Gmail.

Intussen heeft Google zelf de echtheid van de video bevestigd, maar het bedrijf geeft verder geen details. Wel gaf het bedrijf in juli al een kleine preview van het nieuwe Gmail. In de video gaat gebruikersexpert Jason Cornwell iets meer in op de grote veranderingen die er bij de e-maildienst zitten aan te komen.

De nieuwe look moet netter, eenvoudiger en intuïtiever zijn volgens Google. Een van de grootste veranderingen zal zijn dat Gmail zich automatisch aanpast aan de venstergrootte die de gebruiker kiest.

[related_article id=”158901″]

De e-mailconversaties moeten “meer aanvoelen als een echt gesprek”, zegt Google tegenover CNet. Een van de items die dat moeten verbeteren zijn profiefoto’s naast de verschillende berichten, zoals in een chatgesprek.

Verder worden de labels en het chatvenster in Gmail flexibeler. “Zelfs wanneer je niets doet, past Gmail zich aan aan jou”, zegt Google. Ook de interne zoekfunctie wordt uitgebreider. Zo kun je makkelijker filters instellen. De achtergrondthema’s van de mailbox worden uitgebreid met thema’s in hoge resolutie.

Google herontwerpt Gmail

Volgens Google worden de veranderingen in de komende maanden doorgevoerd en geleidelijk aan uitgerold naar de verschillende gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business