Grote lading goedkope Androids verwacht

Een marktonderzoeksbureau verwacht dat Androids marktpositie spectaculair gaat vergroten. Vooral goedkope smartphones van minder dan 150 dollar zullen daarvoor zorgen.

Dat beweert In-Stat. Het bedrijf schat dat er tegen 2015 zo"n 339 miljoen goedkope (lees: tot 150 dollar) smartphones zullen zijn. Wel zal dat voor extra fragmentatie zorgen: goedkopere telefoons hebben vaak mindere hardware aan boord, daarom draaien ze vooral op Android 2.2 of 2.3. Al is dat deels ook bij de iPhone het geval. Apple verkoopt de iPhone 3Gs vandaag bijvoorbeeld als een oudere smartphone aan een lagere prijs.

Goedkope processors
Momenteel zijn er al spelers actief op de markt van goedkope toestellen. Maar dat segment kan nog fel groeien naarmate meer telefoonfabrikanten zich er op concentreren. In-Stat verwacht bijvoorbeeld meer goedkope toestellen van Huawei, MicroMax, Motorola, Samsung, Spice en ZTE.

[related_article id=”161563″]

Sommige van hen hebben vandaag al producten in de prijsklasse rond de 150 dollar of euro, maar hun portfolio zal dus nog uitbreiden. Verder lezen we in het rapport van In-Stat dat het momenteel vooral gaat om toestellen met een single-core processor van rond de 600 MHz, gezien deze vandaag minder dan tien dollar kosten.

Tegen 2015 zal die hardware nog verbeteren naarmate onderdelen goedkoper worden en ook duurdere toestellen sneller en uitgebreider worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business