Nieuws

Nieuwe jailbreak voor PlayStation 3 duikt op

In Indonesië wordt een USB-dongle verkocht waarvan beweerd wordt dat je er gekopieerde spellen mee kan spelen. Het gaat dan om games die firmware 3.60 of hoger vereisen.

Het accessoire wordt door de makers, het KADO-team uit Indonesië, de Jailbreak 2 genoemd. De USB-dongle maakt het mogelijk om op een PlayStation 3 met de officiële 3.55-firmware kopieën van een selectie nieuwere games op een bd-r-schijfje af te spelen.

Jailbreakers zaten vast
Een groot aantal PlayStation 3-eigenaars die hun console "bevrijd" hebben, zijn blijven steken op firmware versie 3.55 omdat latere versies de jailbreak ongedaan maken. Zij kunnen sinds het verschijnen van firmware versie 3.60 niet meer online spelen of recentere games draaien.

Met de Jailbreak 2 komt daar nu dus verandering in. Verschillende vroege kopers bevestigen de claim van de makers. De 3.6x-spellen PES 2012, FIFA 2012, Driver San Francisco, God of War Origins, X-Men Destiny en Sniper Ghost Warrior worden nu al ondersteund. Later volgen onder meer Resistance 3, Disgaea 4 en Batman Arkham City.

Bekende exploit
Volgens PS3Hax.net proberen de makers van de Jailbreak 2 munt te slaan uit een al bekende exploit. Door een bepaald bestand van een spel te vervangen door de debugversie, die beschikbaar is voor ontwikkelaars van PS3-spellen, kunnen sommige nieuwe games wel gespeeld worden.

Het KADO-team verkoopt naast de Jailbreak 2 kopieën van dergelijke aangepaste games die op een blu-rayschijfje zijn gebrand. De aangepaste firmware die nodig is om de spellen af te kunnen spelen bevat een soort DRM die de USB-dongle vereist om te kunnen functioneren.

Jailbreak-ontwikkelaars nemen momenteel de Jailbreak 2 en de bijhorende firmware onder de loep en werken aan een versie waarvoor de USB-dongle niet nodig is. De Jailbreak 2 kost 45 dollar en voor een blu-raykopie van een compatibel spel ben je minstens zes dollar kwijt.

3-60beveiligingcfwgamingjailbreakjailbreak 2netwerknieuwsplaystation3sony

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals