Nieuws

Android 4.0 maakt spelconsole van je smartphone

Binnenkort kun je je Ice Cream Sandwich-smartphone op je tv aansluiten via HDMI en games spelen met je Xbox 360- of PlayStation 3-controller.

Sinds Android Honeycomb versie 3.1 is het voor tableteigenaars mogelijk om USB-spelcontrollers aan te sluiten. Honeycombtablets met HDMI-uitgang dubbelen hierdoor als volwaardige spelconsole. Je sluit je tablet aan op je televisie, plugt je controller in en je kunt vooruit.

Nu Google de tablet- en smartphoneversie (Gingerbread) van zijn mobiele besturingssysteem Android samenvoegt in Ice Cream Sandwich, kan dat ook met je smartphone. Dat bevestigt Romain Guy, Androidontwikkelaar bij Google, via Twitter.

[related_article id=”161563″]

Emulators
De meerderheid van de spellen in de Android Market biedt nog geen ondersteuning voor USB-spelcontrollers aan boord. Er zijn echter genoeg emulators van oude spelconsoles te vinden die dat wel doen om deze functionaliteit in Ice Cream Sandwich echt nuttig te maken.

In principe kan je dus met een verloopstekker van micro-USB naar USB een PlayStation 3 of Xbox 360-controller aansluiten op de Samsung Galaxy Nexus en een potje gamen op je computerscherm of televisie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business