Nieuws

Windows 8 sneller dan Windows 7

Windows 8 blijkt in tests van de Amerikaanse editie van PC Magazine zijn voorganger Windows 7 al het nakijken te geven. Dat is opmerkelijk, want de software is verre van klaar.

Meestal geven softwaremakers bij onaffe software de waarschuwing mee dat het programma wat traag en stroperig werkt, maar dat de definitieve versie wel snel zal werken. Dat komt doordat snelheidsoptimalisatie een van de laatste stappen is in softwareontwikkeling. Vandaar dat de snelle prestaties van Windows 8 erg opmerkelijk zijn.

Microsoft heeft alleen nog maar een ontwikkelaarspreview vrijgegeven van Windows 8. En het heeft filmpjes getoond van een computer die in amper acht seconden opstart. Maar dat soort stunts zegt natuurlijk niet veel, want het is niet meteen een gestandaardiseerde test.

[related_article id=”160534″]

PC Magazine heeft een aantal benchmarks laten draaien op een pc met Windows 8 en die vergeleken met dezelfde test op de pc met Windows 7. Het blijkt dat de meerderheid van de tests uitvalt in het voordeel van Windows 8. De opstarttijd blijkt flink ingekort, al is de afsluittijd een klein beetje langer geworden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business