Apple bouwt zonnecentrale naast datacenter

Apple is van plan om een stroomcentrale op zonne-energie te bouwen. Het gebouw komt volgens sommige media naast een Apple-datacenter.

Het Amerikaanse technologiebedrijf heeft goedkeuring gekregen om de zonnepanelen te plaatsen op een ruimte van 171 acres (ongeveer 6.920 are), schrijft de Charlotte Observer. Veel details over het project zijn niet bekend, wel dat het de werknaam Project Dolphin Solar Farm meekrijgt en dat het wordt gebouwd in Maiden, in de Amerikaanse staat North-Carolina.

De zonnecentrale komt naast het datacenter dat Apple daar heeft. Dat gebouw, dat destijds de codenaam Project Dolphin kreeg, zou het bedrijf een miljard dollar hebben gekost en heeft al een oppervlakte van 46.451 vierkante meter.

[related_article id=”158256″]

Waarschijnlijk voor clouddiensten
Officieel is niet bekend hoe het bedrijf de energie uit de zonnecentrale zal gebruiken. Maar de meest logische redenering is dat de opgewekte stroom de clouddiensten van Apple, die worden beheerd in het datacenter ernaast, zal bijstaan. Apple zelf geeft geen commentaar op de plannen.

Het is niet de eerste keer dat Apple voor groene energie gaat. Zo worden de kantoren in Austin (Texas), Elk Grove (Californië) en Cork (Ierland) volledig voorzien van hernieuwbare energie. Ook Google heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in milieuvriendelijke oplossingen om zijn datadiensten van stroom te voorzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business