Mobistar lanceert visuele voicemail

Mobistar ondersteunt vanaf eind deze maand de visuele voicemail op de iPhone. Voor nieuwe klanten gebeurt dat vanaf 31 oktober, bestaande klanten volgen twee weken later.

Visual Voice Mail is een functie die al van bij de eerste iPhone beschikbaar is, maar tot nu toe niet in België werd ondersteund. Het is een menu waarmee gebruikers hun voicemailberichten visueel kunnen beheren. In plaats van een audiomenu te doorlopen, kan je via het aanraakscherm de boodschappen afspelen, pauzeren, doorspoelen of terugspoelen.

Voor nieuwe iPhoneklanten bij Mobistar wordt de dienst vanaf 31 oktober automatisch geactiveerd. Bestaande iPhonegebruikers van de operator worden een week later gemigreerd, voor hen is de dienst midden november beschikbaar. Zij worden per sms gewaarschuwd voor de overgang.

In principe werkt Visual Voice Mail op elke iPhone op het netwerk van Mobistar, op voorwaarde dat hij versie 9.1 van de carrierinstellingen heeft. De visuele voicemail is na de automatische activatie terug te vinden onder het voicemail-icoon.

Dataverkeer
De dienst is gratis in België. In het buitenland wordt het dataverbruik van het nieuwe antwoordapparaat aangerekend, wat kostbaar kan zijn omdat het om dataroaming gaat. Wel kan je mobiel dataverkeer in het buitenland uitschakelen, waarbij je eventuele voicemailmeldingen per sms ontvangt zoals dat nu het geval is.

Mobistar toont zelf een demofilmpje op zijn website, maar dat is helaas enkel op een iPhone te bekijken. Wie toch wil weten hoe Visual Voice Mail eruitziet, kan onderstaand filmpje bekijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business