Nieuws

Verloren voetballicentie kost Belgacom 6 miljoen euro

Belgacom voelt het verlies van de exclusieve uitzendrechten op het Belgische eersteklassevoetbal aan Telenet in zijn portefeuille.

Volgens Belgacom hebben ongeveer 8.000 van de 70.000 voetbalklanten de overstap gemaakt naar Telenet,  dat exclusief de belangrijkste wedstrijden van het voetbalseizoen 2011- 2012 uitzendt op de zender Sporting Telenet. De kabelaar uit Mechelen wil zelf niet kwijt hoeveel voetbalklanten hij van Belgacom afgesnoept heeft.

Minder omzetverlies door voetbalrechten dan verwacht
Een groot deel van de overlopers schrapte ook zijn telefonie- en internetabonnement bij Belgacom. Bovendien biedt Belgacom dit voetbalseizoen de resterende wedstrijden waar het de uitzendrechten op heeft gratis aan. Het totale omzetverlies hierdoor wordt geschat op 6,6 miljoen euro. Dat is minder dan verwacht.

[related_article id=”158455″]

De winst lag afgelopen kwartaal met 195 miljoen euro even hoog als in het derde kwartaal van vorig jaar. De omzet daalde wel met 2,7 procent tot 1,6 miljard euro. Over heel 2011 verwacht Belgacom een omzet te draaien die ongeveer drie procent lager ligt dan vorig jaar.

Ondanks het verlies van de uitzendrechten telde Belgacom afgelopen kwartaal 52.000 nieuwe televisieklanten. Ook rondde Belgacom afgelopen kwartaal de kaap van de 1 miljoen multiplaypacks.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business