Schoenen met ingebouwd gps-systeem moeten ervoor zorgen dat mensen met alzheimer makkelijk kunnen worden teruggevonden. De ziekte van Alzheimer is een hersenaandoening waarbij (vooral oudere mensen) snel dementeren. Patiënten lopen soms onbewust weg van huis en zijn daarna te verward om de weg terug te vinden of om hulp te vragen. In die situatie moet […]

Schoenen met ingebouwd gps-systeem moeten ervoor zorgen dat mensen met alzheimer makkelijk kunnen worden teruggevonden.

De ziekte van Alzheimer is een hersenaandoening waarbij (vooral oudere mensen) snel dementeren. Patiënten lopen soms onbewust weg van huis en zijn daarna te verward om de weg terug te vinden of om hulp te vragen.

In die situatie moet het paar schoenen van GTX Corp uitkomst bieden. Binnenin zit een gps-systeem dat de locatie doorgeeft aan bezorgde familieleden.

 

Ter uitbreiding kun je een grens instellen, bijvoorbeeld rond het huis en de tuin, zodat het systeem waarschuwt wanneer de patiënt te ver van huis gaat. De locatie van de alzheimerpatiënt kan worden gevolgd via Google Maps.

Volgens de New York Times is de schoen vanaf volgende maand te koop in de VS. Maar extra zekerheid heeft ook een extra prijs. De schoenen zelf kosten driehonderd dollar en de abonnementsdienst varieert tussen de dertig en veertig dollar. Ter vergelijking: dat is de prijs van een goedkope smartphone (die ook over gps-functies beschikt) inclusief data-abonnement.