Nieuws

Review: Disney Universe

Disney Universe kan zijn gebrek aan originaliteit enigszins maskeren met tonnen charme en instapklare multiplayerpret, maar weet dat een elfjarige hier zo doorheen ziet.

[related_article id=”160734″] Kruip in de huid van je favoriete animatiefiguurtje

De spelletjes in Disney Universe moeten het vooral hebben van in menig andere game beproefde spelformules, in combinatie met een veertigtal herkenbare personages uit klassieke en recente Pixar- en Disney-films. Denk daarbij aan Monsters Inc., Lilo & Stitch, Pirates of the Caribbean, Finding Nemo, Jungle Book en vele andere. De zes kleurrijke en best uitgestrekte spelwerelden bieden allemaal een unieke uitdaging, maar de nadruk ligt vooral op het navigeren voorbij allerlei obstakels en het uitschakelen van vijanden die je dat extra moeilijk proberen te maken. Er moet dus behalve gepuzzeld ook wat gevochten worden, maar dat blijft altijd heel kindvriendelijk.

Echt moeilijk wordt Disney Universe nooit, wat de game ook toegankelijk maakt voor ouders die hun kroost van assistentie willen voorzien wanneer er even geen speelkameraadje voorhanden is. De game laat zich immers bij voorkeur door meerdere spelers die samenwerken genieten. Speel je in je eentje, dan wordt de uitdaging niet zozeer taaier als wel saaier. Vooral in sommige minigames durft het wel eens een heel repetitief gebeuren te worden. Met een volle vierkoppige bezetting loop je dan weer het risico om het overzicht te verliezen, al is visuele chaos voor de echt jonge speler niet noodzakelijk een minpunt.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business