Apple verliest van Spaanse tabletmaker

Apple heeft een juridische veldslag verloren van de Spaanse tabletmaker NT-K. Volgens de rechter kopieert die het design van de iPad niet.

De claim van Apple werd in november vorig jaar ingediend. Daardoor werden de bestellingen van NT-K uit China vastgehouden. Ook werd het Spaanse bedrijf op een Europese lijst van productpiraten geplaatst. Los van het commerciële geschil legde Apple het bedrijf zelfs criminele feiten ten laste.

Antitrustklacht tegen Apple
Maar die eisen zijn nu allemaal geweigerd. Sterker nog, de Spaanse tabletmaker heeft intussen een antitrustklacht tegen Apple lopen en klaagt het bedrijf aan. De Spanjaarden willen compensatie voor hun financiële verliezen en een morele schadevergoeding.

[related_article id=”158256″]

NT-K heeft in een blogpost (in het Spaans) op zijn website de overwinning op Apple gemeld. “We zijn een klein bedrijf en proberen zoals vele anderen in deze tijden van crisis een voorsprong te nemen. Het lijkt ons zeer oneerlijk dat een bedrijf van het kaliber van Apple zijn dominante invloed moet gebruiken”, klinkt het in een fragment.

Recent won Apple nog een zaak van Samsung in Duitsland, waardoor de laatste daar de Galaxy Tab 10.1 en Galaxy Tab 7.7 niet langer mocht verkopen. Opmerkelijk is dat Apple zowel bij Samsung als bij NT-K het ontwerp van de bewuste tablets betwistte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business