Nieuws

Nook Tablet is concurrent voor Kindle Fire

De Amerikaanse boekenketen Barnes & Noble legt de Kindle Fire het vuur aan de schenen met de Nook Tablet.

Eind september kondigde Amazon de Kindle Fire aan. Met zijn lage prijs van 199 dollar, geïntegreerde Amazondiensten en degelijke specificaties beloofde de Kindle Fire het deel van de tabletmarkt dat niet door Apple wordt beheerst te hertekenen.

Zelfde grootte als Kindle Fire
Nu krijgt Amazon er echter een geduchte concurrent bij in de vorm van de Nook Tablet. Die beschikt net als de Kindle Fire over een IPS-scherm met een diagonaal van 7 inch en een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. De Nook Tablet is wel 50 dollar duurder dan de Kindle Fire.

[related_article id=”161563″]

Achter het scherm vind je een dualcoreprocessor van Texas Instruments die rekent op 1 GHz en 1 GB intern geheugen heeft, dubbel zoveel als de Kindle Fire dus. Ook het opslaggeheugen bedraagt met 16 GB het dubbele als dat van de Fire, en er is een sleuf voor MicroSD-geheugenkaartjes voorzien.

Android
Hoewel je het niet meteen zal herkennen, draait de Nook Tablet op Android 2.3. Een aangepaste versie weliswaar waarbij de nadruk ligt op de boeken- en applicatiewinkel van Barnes & Noble. In tegenstelling tot de Nook Color krijgt de Nook Tablet geen toegang tot de officiële Android Market.

Als alternatief voor de eigen multimediastreamingdiensten die Amazon in de Kindle Fire verwerkt heeft, staan er op de Nook Tablet apps van de videodiensten Netflix en Hulu en de muziekdiensten Pandora en Grooveshark geïnstalleerd. Dat meldt TechCrunch.

De Nook Tablet heeft in tegenstelling tot de Kindle Fire wel een microfoon aan boord, maar de ingebouwde speaker laat alleen geluid in mono horen en er is geen ondersteuning voor bluetooth. De batterij van de Nook Tablet zou wel langer meegaan, zo’n tien uur op één lading.

Eind volgende week verkrijgbaar
Amazon verscheept de eerste voorbestellingen van de Kindle Fire op 15 november. Bij Barnes & Noble ligt de Nook Tablet drie dagen later in de winkels. De Kindle Fire is voorlopig niet in Europa verkrijgbaar, het is nu afwachten of dat voor de Nook Tablet ook het geval is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business