Nieuws

Mouse without Border 2.1.0.9

Je hebt verschillende pc’s op je bureautafel staan? Dan is het in de praktijk niet altijd zo handig dat je op alle bijhorende toetsenborden moet tokkelen of met diverse muizen moet jongleren. Mouse without Borders zorgt ervoor dat je alle pc’s vanaf één centrale plek beheert.

Mouse without Borders laat je vier Windows-pc’s binnen eenzelfde netwerk tegelijk bedienen, vanaf eenzelfde toetsenbord en muis. De installatie en configuratie is zeer eenvoudig. Wat niet altijd van andere, soortgelijke software gezegd kan worden. Denk aan Synergy of Input Director; ook al hebben deze programma’s wel iets krachtigere functies.

[download_file]

Beveiligingscode
Zodra je de tool op de eerste pc hebt geïnstalleerd, noteer je de computernaam en de bijhorende beveiligingscode. Zodat gebruikers op andere pc’s in je netwerk niet zonder je toestemming je pc kunnen overnemen.

Vervolgens installeer je de tool op de andere pc(‘s). Hier geef je aan dat je het programma al op een ander toestel hebt geplaatst, waarna je de bijhorende code en computernaam invoert.

Meteen erna kan je al aan de slag. Dat merk je wanneer je de muiscursor buiten je schermbeeld beweegt. Die cursor gaat dan rustig door naar de schermen van de andere aangesloten pc’s.

Je legt hierbij zelf de lay-out van de aangesloten toestellen vast. Vind je het vervelend dat de muiscursor voorbij de schermrand kan bewegen, dan kun je deze functie uitschakelen. In dat geval laat Mouse without Borders je nog altijd via sneltoetsen naar een andere computer overstappen. Standaard is dat Ctrl+F1, F2, F3 en F4.

Klembord wordt gedeeld
Handig is ook dat standaard het klembord wordt gedeeld. Stuur je op de ene pc iets naar het Windows-klembord, dan kan je de inhoud probleemloos op een andere pc opvragen. Het is bovendien mogelijk bestanden van het ene scherm naar het andere te verslepen en daar neer te zetten. Een aangesloten pc vergrendelen vanuit een andere pc is eveneens mogelijk.

Mocht je ooit op verschillende pc’s dezelfde tekst willen invoeren: ook dat kan. Al geeft het wel een bizar gevoel dat je toetsaanslagen naar diverse toestellen tegelijk worden doorgestuurd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business