Nieuws

Muziekdiensten Deezer en Simfy starten in België

De muziekdiensten Deezer en Simfy starten in ons land, Spotify volgt over enkele dagen. Deezer wordt de partner van Belgacom.

Muziekdiensten als Spotify, Deezer en Simfy bieden gebruikers de mogelijkheid om naar muziek te luisteren via het internet in ruil voor een maandelijks bedrag. In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië zijn dergelijke diensten al populair, maar in België bestond er geen legaal aanbod, al konden we wel luisteren naar internetradio"s zoals We7 en Last.fm.

De eerste van de streamingdiensten die bij ons op de markt komt, is het Duitse Simfy. Geïnteresseerden konden zich al een tijdje aanmelden op Simfy.be, en gisterenavond of vandaag zullen de eersten onder hen toegang krijgen.

[related_article id=”158455″]

Van armoede naar overvloed
Maar Simfy zal België niet lang voor zich alleen hebben, weet de woordvoerder Marcus von Husen. "Het ziet ernaar uit dat België het strijdperk wordt voor de verschillende streamingaanbieders", zegt hij. Van totale armoede gaan we naar een overvloed in enkele weken tijd.

Belgacom is in zee gegaan met Deezer. Dat werd gisteren officieel bekendgemaakt. België wordt daarmee het derde land, na Frankrijk en Groot-Brittannië, waar Deezer beschikbaar wordt, later deze maand. Belgacom-klanten zullen, al naargelang hun type abonnement, goedkoop of zelfs gratis toegang krijgen. Ook wie geen Belgacom-klant is, zal kunnen aansluiten, zegt Johan Van Roy, marketingmanager voor de Benelux bij Deezer.

Er komen drie formules. Een beperkte basistoegang is gratis. Die formule laat je luisteren naar digitale radiostations (met reclame) of korte fragmenten (dertig seconden) van nummers. Voor vijf euro per maand kan men de dertien miljoen nummers in de bibliotheek van Deezer beluisteren op pc. Voor tien euro per maand kan dat ook vanaf een smartphone of tablet, en kunnen de nummers op het apparaat worden opgeslagen.

De grootste
De grootste naam in streaming is het Zweedse Spotify. Dat gaat volgens goede bronnen midden deze maand bij ons van start. Al kan dat via een omweg nu al. Deezer, Simfy en Spotify hanteren zeer gelijkaardige formules en nagenoeg identieke tarieven. Allemaal beschikken ze over een muziekbibliotheek met meer dan tien miljoen nummers.

En naar alle verwachting lanceert Telenet heel binnenkort nog een vierde dienst op onze markt, met een nog onbekende partner. De vraag is dus, welke onderscheidende factoren de doorslag zullen geven: Simfy start als eerste, maar Deezer krijgt de steun van Belgacom en Spotify heeft de sterkste internationale reputatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business