Nieuws

Aldi-laptop: Medion Akoya MD 98760

Aldi heeft vanaf woensdag 9 november een laptop in de aanbieding. Medion belooft "veel power, veel plezier". Maar schuilt er wel genoeg power onder de motorkap?

Na enkele Medion-laptops te hebben gezien dit jaar, vinden we de Medion Akoya MD 98760 maar een grijze muis qua design. Er zijn weinig spannende dingen te vertellen, behalve dat de touchpad behoorlijk klein is. In de breedte missen we niets, maar in hoogte is het krap.

Medion vindt een touchpad blijkbaar heel lelijk, want deze wordt bijna naadloos verwerkt in de behuizing. Leuk om te zien, maar zo weet je niet waar de touchpad grenst. Rondom de laptop vinden we genoeg aansluitingen, waaronder vier  USB-poorten en een multigeheugenkaartsleuf.

Grafisch sterk
Binnenin vinden we een stevige Intel Core i5-2430M dualcoreprocessor met Turbo Boost tot 3 GHz, 8 GB RAM en daarbovenop nog een blu-raystation.

De beeldschermkwaliteit bij Medion kennen we intussen: redelijk goed, maar met een heel beperkte kijkhoek. Als je goed kijkt, zie je een lichte rastervorming, maar gelukkig is dat nooit echt storend bij normaal dagelijks gebruik. De beeldresolutie van 1.366 bij 768 pixels is wat beperkt voor een 15 inchscherm.

De verrassing vinden we in de vorm van de Nvidia GeForce GT555M. Deze grafische kaart scoort goed genoeg om 3D-games op een laag detail vlot te spelen. In onze Call of Juarez-benchmark met alle details op 1.280 x 1.024-resolutie haalt de laptop een gemiddelde van 29 beelden per seconde. Ook de 3D Vantage-score scoort goed voor een laptop, zeker in deze prijscategorie.

Medion Akoya MD 98760
Prijs: 549 euro (vanaf 9 november 2011)
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business