Nieuws

Asus onthult Eee Pad Transformer Prime

Computerfabrikant Asus stelt de Eee Pad Transformer Prime voor. Dat wordt de eerste tablet met de Tegra 3-chipset van Nvidia.

Asus toonde eind vorige maand al een glimp van zijn nieuwe tablet tijdens de AsiaD-conferentie van de Wall Street Journal-blog All Things D, maar gooit nu al zijn troeven op tafel.

De Transformer Prime is in december verkrijgbaar met Android Honeycomb 3.2 vanaf 499 dollar. Een update voor Android 4.0 Ice Cream Sandwich volgt later.

[related_article id=”161563″]

Dunner
De Transformer Prime heeft dezelfde afmetingen als zijn voorganger, maar is met zijn 586 gram ongeveer 100 gram lichter. En waar de eerste Transformer nog 13 mm dik was, meet de Prime 8,3 mm. De aluminium behuizing verschijnt in twee kleurencombinaties: paarszilver en goudzilver. Er zouden geen vingerafdrukken op mogen achterblijven. Het scherm meet tien inch en heeft een resolutie van 1.280 bij 800 pixels.

Om te videobellen is vooraan een camera van 1,2 megapixel aangebracht, en foto’s neem je met de achtmegapixelcamera aan de achterzijde. Die kan ook video opnemen in 1.080p terwijl de ledflash constant bijlicht. Het geluid wordt verzorgd door Asus’ SonicMaster-technologie.

Het werkgeheugen bedraagt 1 GB en voor het opslaggeheugen krijg je de keuze tussen 32 en 64 GB. Voor het model met 64 GB vraagt Asus 599 dollar. Het optionele toetsenbord waarmee je van de Transformer Prime een netbook kan maken, kost 149 dollar.

Krachtiger én zuiniger
Maar de Tegra 3-chip van Nvidia spreekt toch het meest tot de verbeelding. Die komt met zijn vier rekenkernen en twaalfkernige grafische Geforce-GPU niet alleen de rekenkracht ten goede maar ook het energieverbruik. Volgens Nvidia is de Tegra 3 op grafisch vlak drie keer sterker dan zijn voorganger en verbruikt hij maar liefst 61 procent minder.

Dat is mogelijk omdat een vijfde zuinige rekenkern de krachtigere cores pas tot hulp roept zodra er een grafisch zware taak als het spelen van een spelletje of het laden van een website moet gebeuren. Muziek afspelen, video in HD bekijken en achtergrondtaken worden allemaal door de vijfde kern afgehandeld.

Op één batterijlading zou de Transformer Prime zeker twaalf uur moeten meegaan, even lang dus als de iPad 2. En wanneer je hem in het toetsenborddock klikt, wordt dat zelfs achttien uur.

Voor gamers heeft Nvidia ondersteuning voor streamen naar televisies en PS3- en Xbox 360-spelcontrollers opgenomen in de Tegra 3. Tegen het eind van het jaar zouden er ook zo’n veertig nieuwe spellen klaar moeten zijn die de ongekende kracht van de Tegra 3 benutten.

4.0Androidasuseee pad transformerhardwareice-cream sandwichkal-elmobielnieuwsnvidiatablettegra 2tegra 3transformer 2transformer prime

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN