Nieuws

Samsung HMX-S16

De HMX-S16 profileert zich als klassebak, met een paar zeer interessante eigenschappen. Wat dacht je bijvoorbeeld van wifi? Niet meteen iets wat je op een videocamera verwacht, maar wel goed gevonden.

Gewoon even verbinden met het netwerk, en je kunt je videofilms streamen naar een slimme tv (van Samsung, uiteraard) of een pc. Werkt goed, al is het een beetje jammer dat je geen live-video kan doorsturen.

SSD
Trouwens, de reden waarom deze camera duurder is, heeft te maken met het stickertje SSD 64 GB. De bijna identieke S10 ruilt de interne opslag in voor een geheugenkaartsleuf, dumpt de wifi en kost prompt 230 euro minder. Eigenlijk weet de HMX-S16 me wel te charmeren, ook al ziet hij eruit als een baksteen.

Ik val voor zijn grote, heldere scherm met genoeg plaats voor het onderwerp en de duidelijke interface. Mijn testopnames met deze camera zien er heel goed uit. Misschien heeft de autowitbalans nog wat oefening nodig en iets meer saturatie mocht ook wel, maar globaal genomen presteert de HMX-S16 meer dan behoorlijk – ook bij slecht licht.

Op audiovlak heeft Samsung wel nog wat werk. De opnames op de outdoorkarting lijken wel tijdens de orkaan Katrina gemaakt.

Samsung HMX-S16
Prijs: 769 euro (oktober 2011)

PRO: Opslagruimte, wifi
CONTRA: Omvang, prijs

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business