Nieuws

Folder Colorizer 1.0

Sexy kan je de Windows Verkenner bezwaarlijk noemen: alle mappen zien er ongeveer hetzelfde uit, in dezelfde saaie kleur. Geel, voor wie het nog niet had opgemerkt. Dat moet vrolijker én efficiënter kunnen, dachten de makers van Folder Colorizer.

De installatie van Folder Colorizer is in een knip gebeurd en ogenschijnlijk is er niets veranderd. Je merkt het pas als je de Verkenner opstart en het contextmenu van een map opent. Hier is namelijk een item bijgekomen: Colorize.

[download_file]

Veel mogelijkheden biedt deze optie je overigens niet. Je kunt alleen een kleur selecteren voor de gekozen map. Standaard krijg je acht kleuren aangeboden, maar wie dat palet maar niks vindt of meer kleuren wenst, hoeft maar op Colors te klikken.

Je krijgt dan zowat het hele kleurenspectrum te zien, waaruit je de gewenste kleur aanklikt. Je kunt de gekozen kleur bovendien een eigen naam meegeven. Die zal dan ook in het contextmenu te zien zijn.

Kleurtjes maken het uiterlijk van de Verkenner niet alleen leuker, het kan ook het zoeken naar gegevens efficiënter maken, bijvoorbeeld wanneer je mappen met gelijkaardige inhoud (zoals video, foto’s of teksten) telkens eenzelfde kleur meegeeft.

Terugkeren naar de originele kleur is niet moeilijker dan in het contextmenu van Colorize de optie Restore original color te kiezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business