Nieuws

Google geeft broncode Ice Cream Sandwich vrij

De broncode van Android 4.0 Ice Cream Sandwich is nu beschikbaar. Dat is goed nieuws voor de liefhebbers van custom roms.

Geheel onverwacht heeft Google de broncode voor Android 4.0 Ice Cream Sandwich vrijgegeven. Ongeduldige ontwikkelaars en hobbyisten kunnen nu al aan de slag om de nieuwste Android-versie op hun niet officieel ondersteunde smartphone of tablet werkend te krijgen.

Android 4.0.1 voor Galaxy Nexus
De code is te vinden via de Android Open Source-projectpagina. Het gaat om Android 4.0.1. De Galaxy Nexus zal verschepen met deze versie aan boord, schrijft een ontwikkelaar van Google in een discussiegroep rond Android-ontwikkeling. Instructies om de broncode van Android 4.0 Ice Cream Sandwich te downloaden vind je hier.

[related_article id=”161563″]

De vrijgave van de broncode komt onverwacht omdat de Galaxy Nexus, het eerste toestel met Android 4.0 Ice Cream Sandwich, pas vanaf 17 november te koop is. Bij de vorige Android-mijlpalen wachtte Google altijd langer om de broncode vrij te geven, of deed dat in het geval van Android 3.0 Honeycomb zelfs helemaal niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business