Nieuws

Bescherm jezelf tegen Google-scanners

Na aandringen van de Nederlandse overheid heeft Google de mogelijkheid ingebouwd om je wifigegevens niet te laten verwerken door Google. De internetreus haalde informatie op met zijn Street View-auto"s.

De wagens van Google Street View doen veel meer dan foto’s maken van straten. Ze verzamelen bijvoorbeeld ook informatie over draadloze routers waarvan ze op hun weg het signaal opvangen. Bij onbeveiligde netwerken werd zo zelfs, weliswaar per ongeluk, internetverkeer opgeslagen.

Zowel in Nederland als België en andere landen heeft Google een boete gekregen voor die privacyschending. Maar dankzij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) kun je er nu ook bewust voor kiezen om de gegevens van je netwerk niet te laten opnemen.

[related_article id=”158578″]

Om dat te doen moeten gebruikers de naam van het draadloos netwerk (SSID) van hun wifirouter aanpassen door er ‘_nomap’ achter te zetten. Netwerken met die vermelding worden dan automatisch genegeerd.

De aanpassing is op straffe van een dwangsom opgelegd door het CBP. Maar Google laat zelf weten dat zij wereldwijd van kracht is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business