Nieuws

HTC komt met quadcoretablet

Smartphonefabrikant HTC brengt volgend jaar zijn derde tablet op de markt. De HTC Quattro krijgt een Tegra 3-processor en Android 4.0 als besturingssysteem.

Vorige week vertelde HTC-topman Peter Chou nog aan persbureau Reuters dat er een nieuwe tablet op komst was, en nu zijn er meer details bekend geraakt. Pocketnow heeft een afbeelding van het toestel kunnen bemachtigen en meent de specificaties te kennen.

Tabletbroer van HTC Edge
De HTC Quattro, zo zou de tablet gaan heten, krijgt een scherm met een diagonaal van 10,1 inch en een resolutie van 1.280 bij 768 pixels. Het rekenwerk gebeurt op een Tegra 3-soc met vier rekenkernen. Dezelfde processor zou ook in HTC’s toekomstige vlaggenschip bij de smartphones, de HTC Edge, gebruikt worden.

[related_article id=”161563″]

De Quattro beschikt verder over 1 GB RAM-geheugen en 16 GB interne opslagruimte, heeft een camera van 2 megapixels aan de achterzijde en eentje van 1,3 megapixel aan de voorkant. Volgens Pocketnow kan die laatste wel in 720p filmen. Android 4.0 Ice Cream Sandwich wordt het besturingssysteem.

Eerste helft 2012
De Quattro zal net als de HTC Flyer en Jetstream de Scribe ondersteunen, de digitale tabletstylus van HTC. Pocketnow verwacht dat de HTC Quattro in de eerste helft van 2012 in de winkels ligt, net als de HTC Edge.

De HTC Quattro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business