Nieuws

Review: Halo – Combat Evolved Anniversary

Zelfs met maar zes online mappen blijft Halo: Combat Evolved Anniversary een absolute topper voor zowel de fans als de nieuwkomers die de allereerste Halo-game nooit hebben gespeeld.

[related_article id=”161452″] Bekend verhaal

Het verhaal mag voor velen bekend zijn, maar we geven toch een korte samenvatting. Een ruimteschip landt op een onbekende planeet en zorgt ervoor dat er een epidemie uitbreekt. De gevaren zijn reëel, maar gelukkig heeft de mensheid nog een extra troef achter de hand: de Master Chief. Halo: Combat Evolved Anniversary verandert niets aan het originele verhaal; zelfs de stemacteurs zijn identiek aan het origineel. Er verandert niet veel op het vlak van de gameplay vergeleken met het origineel. De locaties zijn nog steeds dezelfde, net als alle vijanden en wapens. Voor de enthousiastelingen heeft Microsoft enkele kleine extra’s toegevoegd. Op geheime plaatsen zijn er terminals die je telkens een beetje meer inzicht geven in de Halo-wereld. Soms krijg je iets te zien dat je al wist, maar er zitten ook gegevens tussen die helemaal nieuw zijn. Een heel leuk extraatje voor de echte Halo-fans die het origineel al eens hebben gespeeld. We vinden zelfs enkele hints terug rond de nieuwe trilogie, maar die gaan we hier niet verklappen.

Om te benadrukken dat Halo: Combat Evolved Anniversary een grondige remake is, hebben de ontwikkelaars alles gebaseerd op de originele code. In het spel kun je dynamisch wisselen tussen de oude en nieuwe graphics, wat voor verbazingwekkende resultaten zorgt. Microsoft heeft ervoor gezorgd dat deze Halo-titel met veel liefde is verbeterd, grafisch althans. Online is er ook stevig wat veranderd. Weg met System Link; nu kun je online knallen op zes verschillende mappen uit Halo 1 en 2. Toegegeven, zes is nogal weinig, maar ze ademen pure nostalgie uit, iets wat de fans zeker zullen smaken. Online co-op, wapen load-outs en pantsermogelijkheden, Halo: Combat Evolved Anniversary heeft zijn mosterd duidelijk gehaald bij Halo: Reach. Als extra voor de bezitters van Halo: Reach kun je de zes mappen uit Halo: Combat Evolved Anniversary importeren met een online code die in de doos zit. Om het maximum uit Halo: Combat Evolved Anniversary te halen, heb je Microsofts Kinect nodig. Hiermee kun je allerlei details inscannen uit de Halo-wereld, om daarna gedetailleerd te bekijken met de nodige uitleg. Ook enkele basisfuncties, zoals een granaat gooien, kun je met behulp van Kinect doen. Het is jammer dat spelers zonder Kinect worden uitgesloten uit de scanfunctie, want zonder Kinect kunnen ze niet aan die uitgebreide bron aan extra gegevens en weetjes. Halo: Combat Evolved Anniversary is een toptitel omdat het origineel al heel goed was. De tand des tijds heeft weinig tot geen invloed op de gameplay, en de HD-remake is prima uitgevoerd. Het stokpaardje van de Halo-reeks, online gameplay, is van een andere kwaliteit. De zes mappen zijn prima in orde, maar we hadden er graag meer gezien, inclusief meer online spelmodi.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business