Nieuws

‘Productie HD-scherm iPad 3 van start’

De productie van het hogeresolutiescherm voor de volgende iPad is van start gegaan. Als alles volgens plan verloopt, is de iPad 3 begin 2012 verkrijgbaar.

Dat vertelde Richarch Shim, marktanalist bij DisplaySearch, aan CNet. Volgens Shim schakelt Apple maar liefst drie schermfabrikanten (Samsung, Sharp en LG Display) in voor de massaproductie van het tien inch grote QXGA-scherm van de iPad 3. Dat maakt gebruik van de IPS-technologie.

Moeilijk te maken
De technologiereus wedt zo op meerdere paarden. De productie van schermen met een dergelijke hoge resolutie is immers een technologisch hoogstandje waarvan de kwaliteit en opbrengst moeilijk te voorspellen valt. Het scherm van de iPad 2 telt zowel horizontaal als verticaal de helft minder pixels.

[related_article id=”158256″]

“Het zal nog een paar weken duren voor de eerste schermen klaar zijn om geassembleerd te worden. De eerste afgewerkte iPad 3’s rollen mogelijk in december al van de band en zullen klaar zijn om verscheept te worden in januari. In februari en maart volgen dan de grote volumes”, aldus Shim.

Kleinere iPad op komst?
Apple zou ook overwegen om naast de iPad 3 een kleinere iPad met een schermdiagonaal van 7,85 inch op de markt te brengen. Dat gebeurt dan eind volgend jaar, aldus de marktanalist. Toch heeft voormalige Apple-topman Steve Jobs geruchten over een kleinere iPad altijd als onzin afgedaan.

De marktanalist stelt echter dat Apple niet zal aarzelen als de vraag naar kleinere tablets er is. Als je kijkt naar het succes van de Kindle Fire met zijn schermdiagonaal van zeven inch is de vraag groot. Shim verwacht dat Amazon dit kwartaal om en nabij de zes miljoen Kindle Fires zal verschepen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business