Nieuws

Brother HL-3070CW

De algemene stelregel is dat je laserprinters vooral gebruikt voor zwart-witprints, terwijl voor kleurenfoto’s doorgaans inkjetprinters gebruikt worden. De Brother HL-3070CW doet echter allebei met een kleurenlaser, en dat tegen een sterke prijs. Hij maakt daarbij wel gebruik van een ledlicht in plaats van een laser.

De HL-3070CW is opvallend klein met 41 centimeter breedte en 25 centimeter hoogte. Het toestel biedt de mogelijkheid om via kabel of wifi met het netwerk te verbinden. De afdruksnelheid is prima in orde: onze test van 123 pagina’s doorloopt hij in net geen 11 minuten. Dat kan op zich wel sneller, maar daar moet je dan meestal wel een stuk meer voor betalen.

Printkwaliteit
De kleurenprints zijn amper bruikbaar voor foto’s, maar voor zakelijke toepassingen als PowerPoint-hand-outs of grafieken kan het wel dienen. De scherpte in zwart-wit is uitstekend, met een goed leesbaar lettertype vanaf 6 punten. De papierlade van 250 pagina’s is genoeg voor de doelgroep, maar het ontbreken van een automatische duplex is hier wel een minpunt.

De prijs per pagina is ten slotte heel hoog, met gemiddeld 3,81 eurocent per pagina voor zwart-witprints. Deze laserprinter mag dus in eerste instantie wel goedkoop lijken, maar voor grote printopdrachten komen duurdere toestellen er op termijn een stuk goedkoper uit.

Brother HL-3070CW
Prijs: 299 euro (november 2011)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business