Er zijn verschillende Bloggies, maar dit model met zijn achterkant van geborsteld staal zou model kunnen staan voor een strakke gsm. Waarschijnlijk denkt negentig procent van de mensen ook dat dit een mobiele telefoon is. Die indruk wordt versterkt door het grote scherm en die ene eenzame knop daar net onder. Meer heb je niet nodig, want de rest doe je […]

Er zijn verschillende Bloggies, maar dit model met zijn achterkant van geborsteld staal zou model kunnen staan voor een strakke gsm. Waarschijnlijk denkt negentig procent van de mensen ook dat dit een mobiele telefoon is. Die indruk wordt versterkt door het grote scherm en die ene eenzame knop daar net onder.

Meer heb je niet nodig, want de rest doe je via het touchscreen. Naargelang je de Bloggie Touch horizontaal of verticaal houdt, draaien de menu’s mee, wat best handig is. Alleen moet je goed oppassen dat er geen vingers voor de lens schieten als je hem in liggende stand gebruikt. Door de kleine bouw van dit toestel is dat zo gebeurd.

Handig in gebruik
Het probleem is dat je in horizontale stand ook heel gemakkelijk een vinger of twee over de microfoons legt. De videobeelden die ik ’s avonds laat met de Bloggie Touch maak, zijn verrassend goed voor een pocketcamera. Dit lijkt me dan ook een prima toestel om pakweg mee naar een housewarming te nemen.

Bij een aantal van mijn opnames in de bottelarij van Orval – met welverdiende trappist achteraf – had het toestel het wel lastig om scherp te stellen. Misschien wel omdat er heel dichtbij veel snel bewegende objecten waren, in lastige lichtomstandigheden?

Sony TS20 Bloggie Touch
Prijs: 199 euro (oktober 2011)

PRO: Design, goed beeld
CONTRA: Scherpstelling, plaatsing lens en micro