Nieuws

Kodak Playsport Zx5

De rubberen behuizing en het stoere uiterlijk maken meteen duidelijk dat deze pocketcamera graag op avontuur gaat. De mensen van Kodak beweren dat de Playsport tot drie meter diepte waterdicht blijft – dat zijn al diepe plassen – en een val van op 1,5 meter hoogte overleeft.

Die stoerheid heeft wel gevolgen voor alle mogelijke connectoren en knopjes. De geheugensleuf zit bijvoorbeeld verborgen achter een zwaar klepje. In tegenstelling tot de meeste pocketcamera’s heeft de Playsport ook geen ingebouwde USB-stekker. Als je op vakantie vertrekt, mag je dus de USB-kabel niet vergeten.

Weinig effecten
Echt veel opties heb je niet. Er zijn wel wat effecten (zoals sepia) die je kan activeren en er is een ruim aanbod aan videoresoluties mogelijk, met 1.080p als summum. Het menu vermeldt zelfs expliciet een resolutie die zonder omzetten op de iPad afspeelt. 

Deze Kodak is op zijn best bij helder daglicht. Zodra het wat donkerder wordt, krijg je hetzelfde fenomeen als bij smartphones: er duikt veel ruis op en van de beeldkwaliteit blijft niet veel meer over. De gebruikte lens is eerder geschikt voor het filmen van zaken die iets verder weg liggen. Verrassend goede geluidsopnames, dat wel.

Kodak Playsport Zx5
Prijs: 179 euro (oktober 2011)

PRO: Stootvast, leuk uiterlijk
CONTRA: Ruis

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business