Nieuws

GumNotes 1.3.1.740

Je werkt aan meerdere projecten en je zou het wel handig vinden als je automatisch herinnerd wordt aan bepaalde taken of ideeën zodra je aan zo’n project verder werkt? Dat kan met de virtuele kleefbriefjes van GumNotes.

De opzet van GumNotes is erg eenvoudig, en juist daardoor wordt het ook hanteerbaar. Vanuit een pictogram in de Windows-taakbalk kun je op elk moment een nieuw ‘kleefbriefje’ maken. Het volstaat in het contextmenu New Note With Gum-Effect te selecteren, waarna je de gewenste tekst kunt invoeren. Dit kleefbriefje wordt dan automatisch gekoppeld aan het document waaraan je het laatst hebt gewerkt. De naam van dat document verschijnt trouwens onder aan het kleefbriefje.

[download_file]

Zodra je nu dat document opnieuw opent, verschijnt automatisch het bijhorende kleefbriefje in een pop-upvenster.

Trefwoorden
Een alternatief is dat je een kleefbriefje van een of meer trefwoorden voorziet. Wanneer je vervolgens een document, e-mail, spreadsheet, of webpagina opent waarvan het venster dat trefwoord in de titelbalk heeft, duikt automatisch ook dit kleefbriefje op.

Uiteraard kan je kleefbriefjes ook aanpassen, een andere kleur meegeven en weer verwijderen. Het is bovendien mogelijk een tijdstip (al dan niet met herhaling) aan zo’n kleefbriefje te koppelen: je krijgt het dan op de ingestelde momenten te zien, los van enig toepassingsvenster.

GumNotes werkt bovendien samen met de gratis service SimpleNote. Maak je hier een account aan, dan kan je je kleefbriefjes met de server synchroniseren en zo ook op andere toestellen overbrengen.

Er is tevens een app voor iOS beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business