Nieuws

Volgt Van Quickenborne zichzelf op?

Met een nieuwe regering in zicht, is het de vraag of Vincent Van Quickenborne zichzelf zal opvolgen als minister. ZDNet vraagt het hem zelf.

Vincent Van Quickenborne werd in maart 2008 minister van Economie, Innovatie, Administratieve Vereenvoudiging, ICT en Telecommunicatie. Dat maakte hem meteen bevoegd voor zowat alles wat in ons land met IT en telecom te maken heeft.

Op het moment van schrijven is nog niet bekend wie er in de nieuwe regering zal zitten, maar Van Quickenborne is zeker een van de grootste kanshebbers om opnieuw een portefeuille in de wacht te slepen. Ook De Standaard gaat ervan uit dat zowel hij als Annemie Turtelboom namens Open VLD in de nieuwe regering komt.

Zelf laat de ontslagnemend minister in het midden of dat zo is, en of hij dan dezelfde ministerpost in handen krijgt. Wel is hij tevreden over zijn eigen beleid. “Ik denk dat ik op telecomvlak een aantal dingen in beweging heb gezet”, zegt hij in een telefonisch gesprek met onze redactie. “We hebben de regulator onafhankelijker en sterker gemaakt, wat op Europees vlak werd verwelkomd.”

Maar is hij ook kandidaat om zichzelf op te volgen als dat kan? “Ik heb die job met heel veel plezier gedaan. Telecommunicatie is bijzonder leuk omdat het een van de sectoren van de toekomst is”, aldus een vage minister Van Quickenborne.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business