Nieuws

Canon Selphy es40

Op het eerste gezicht lijkt de Canon Selphy ES40 met het handvat, de digitale display en de draaiknop op een draagbare radio. Toch is het wel degelijk een compacte fotoprinter, specifiek bedoeld voor fotopapier met maximumafmetingen van 15 bij 10 centimeter. 

Met de draaiknop blader je snel door de menu’s; bevestigen doe je met de centrale OK-knop.

Het kleurenscherm van 3,5 inch is net groot genoeg om je foto’s te herkennen. Wil je ze bewerken of versnijden dan neem je er beter een computer bij, want daarvoor is het schermpje te klein. Zowel de inktrol als het fotopapier zit in een vaste behuizing, die je in de zijkant van de Selphy ES40 schuift. Bovenaan is er plaats voor verschillende geheugenkaarten, zelfs voor microSD.

Een USB-aansluiting zorgt ervoor dat ook USB-sticks hun weg vinden naar deze kleine fotoprinter. In de specificaties staat ook de mogelijkheid tot draadloos printen via bluetooth vermeld, maar dat blijkt na wat zoeken een optionele functie te zijn waarvoor je extra hardware moet aankopen. Dit kon duidelijker worden aangegeven.

Afdrukken gaat gemakkelijk, omdat er bij elke stap wordt verteld wat je moet doen. Er zijn zelfs gesproken instructies in verschillende talen, al is het Nederlands daar niet bij. Na ongeveer één minuut zijn je eerste foto’s afgedrukt. Het toestel breekt duidelijk geen snelheidsrecords. De afdrukken benaderen wel heel goed de fotokwaliteit van de onlinefotodiensten.

Canon Selphy ES40
Prijs: 159 euro (november 2011)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business