Nieuws

Zoek mee naar jailbreak voor iOS 5

Het bekende jailbreakteam Chronic Dev vraagt iPhonegebruikers om hulp bij het zoeken naar een exploit die een untethered jailbreak van iOS 5 mogelijk maakt.

Iedereen met een iPhone, iPad of iPod Touch kan zijn steentje bijdragen door de crashrapporten op zijn of haar toestel aan het jailbreakteam te bezorgen. Technische kennis is niet vereist, het Chronic Dev-team heeft een tooltje geschreven dat al het werk voor jou doet.

Crashrapporten oogsten
De software Chronic-Dev Crash Reporter voor Mac en Windows zoekt op een aangesloten iPhone, iPad of iPad Touch naar crashrapporten en verstuurt die naar het Chronic Dev-team. Telkens wanneer een app crasht, wordt er een rapport over opgesteld op je toestel.

[related_article id=”158256″]

Die rapporten worden normaal gezien anoniem naar Apple doorgesluisd, zodat de iPhonefabrikant snel bugs op het spoor kan komen en een oplossing kan bieden. Sommige bugs kunnen uitgebuit worden om de beveiliging te omzeilen, en daar is het jailbreakteam naar op zoek.

Jailbreak iOS 5
Maar het werkt ook andersom. Ondanks maatregelen van het Chronic Dev-team sijpelen er soms crashrapporten die gegenereerd worden bij het ontwikkelen van een jailbreak door naar Apple. Apple patcht dan de gebruikte exploit(s) in de eerstvolgende update voor iOS.

Dat was ook het geval bij iOS 5. Het Chronic Dev-team had naar eigen zeggen liefst vijf bruikbare exploits gevonden die bovendien aanwezig zouden zijn op alle iOS-toestellen en versies van het besturingssysteem. In de definitieve versie van iOS 5 bleken die echter gedicht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business